Ontdek de nieuwe i-Weeder!

HAK introduceert de nieuwe i-Weeder schoffelmachine; intelligent schoffelen met plantherkenning

Hak i-Weeder
De i-Weeder schoffelmachine schoffelt precies waar u het wilt: op alle plaatsen waar geen gewas groeit. Hoge resolutie camera’s scannen het veld en de intelligente software kan zelfs in het kiemstadium individuele plantenĀ  herkennen. Het systeem werkt zo nauwkeurig, dat de machine tot op de millimeter rond pootgoed en plantgoed kan schoffelen. Dus niet alleen tussen de rijen, maar daadwerkelijk tussen de planten in de rij.

Volledig elektrische aandrijving
De ronddraaiende schoffels worden aangedreven door sterke elektromotoren. De machine werkt volledig elektrisch en wordt bediend met een touchscreen. De beweging van de schoffel is naar wens instelbaar: heel nauwkeurig werken en heel dicht op het gewas schoffelen bij een lage rijsnelheid. Maar het is ook mogelijk om met een hogere snelheid te werken. Het schoffelmes draait dan met een doorlopende beweging en werkt dan minder dicht op het gewas.

Eenvoudig instelbare rijbreedte
De roterende schoffelmessen zijn bevestigd zijn aan nieuw ontwikkelde parallellogrammen. Bijzonder is dat de parallellogrammen niet alleen op- en neergaand werken, maar ze kunnen ook zijwaarts bewegen om de rijbreedte in te stellen. Dat maakt de machine multifunctioneel inzetbaar.

Wilt u zien hoe de machine werkt? Klik hier en bekijk de film
De intelligente i Weeder schoffelmachine is per direct bestelbaar bij K.A. Havelaar & Zn in Bleiswijk, telefoon 079-5931307.