Torsiewieder
De HAK torsiewieders lenen zich uitstekend voor het verwijderen van klein tot groter onkruid uit de gewasrij. De torsiewieder is zonder aanpassing direct aan iedere schoffelmachine te monteren. Hij is in vele gewassen inzetbaar, ook kwetsbare gewassen zoals zaaiuien. Door zijn doordachte bouw kan hij tot een groot gewasstadium gebruikt worden. U monteert de wieder namelijk laag aan de machine, waardoor deze geen loof raakt. Voor een extra intensieve bewerking kunnen optioneel 2 extra tanden gemonteerd worden zodat u met 4 ipv 2 tanden per rij wied. Met name bij zwaardere grond of hoge onkruiddruk een welkome optie. HAK levert 2 typen tanden. Beide zijn 7 mm. dik, we hebben daarin de standaard variant met een horizontale krul, en optioneel een stugge variant met een verticale krul.

Werking
Wanneer het gewas nog klein is, kunnen de tanden wat verder uit elkaar gezet worden. Hierdoor zal de grond in de rij opgebroken worden waardoor klein onkruid betreden wordt. Wanneer het gewas groter en sterker is kunnen de tanden verder naar elkaar gezet worden tot een forse overlap. Door de rijsnelheid en weerstand van de grond zullen de tanden voldoende wijken om gewasschade te voorkomen en onkruid te ontwortelen. De voorwaardse richting van de machine zorgen ervoor dat de tanden bewegen. De tanden hebben een licht aanaardende werking, waardoor klein onkruid in de gewasrij bedekt wordt.

Torsiewieder V2
De nieuwe HAK torsiewieder, de V2 bestaat uit een bevestiging, 2 HAK snelklemmen voor tanden en 2 tanden. Deze is eenvoudig aan iedere schoffelmachine te monteren en eenvoudig in te stellen. De tand kan door middel van 1 bout in meerdere richtingen gesteld worden, zoals lengte richting, hoekverdraaiing, verder of minder ver de gewasrij in. Hak levert 2 verschillende tanden. Met horizontale krul of verticale krul. De horizontale krul levert meer druk richting de grond, de verticale richting het gewas.

Gemakkelijk instellen
Door het toepassen van HAK snelklemmen is de torsiewieder V2 snel te verstellen. Door het losdraaien van 1 bout is de tand in breedte, hoek en diepte (druk) te stellen. Vele malen sneller dan bestaande systemen. De nieuwe HAK torsiewieder, de V2 bestaat uit een bevestiging, 2 HAK snelklemmen voor tanden en 2 tanden.

4 tanden
Met de HAK torsiewieder is het tevens mogelijk een extra set tanden te monteren zodat ik 1 werkgang een extra intensieve bewerking mogelijk is. In dat geval worden er twee horizontale en twee verticale tanden geleverd per element.

Onkruidreductie
Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een onkruid reductie van 69% haalbaar is, enkel met torsiewieders. Wordt de torsiewieder gecombineerd met vingerwieders kan dit percentage verder stijgen naar een reductie van 90 %.

Sterke punten van de HAK torsiewieder:
· Goede ontworteling van onkruid. (ook relatief groot onkruid) · 40-69% onkruidreductie · Eenvoudig te verstellen met 1 bout · Grote flexibiliteit in opbouw en verstelmogelijkheden · Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. · Past achter iedere schoffelmachine · Goedkoop! €120,- voor 1 hele en €75,- voor 1 halve (2013) Het gebruik van torsiewieders in combinatie met vingerwieders maakt uw bestrijding nog effectiever. Met de instelmogelijkheden die HAK u biedt en de verschillende tanden is er altijd een torsiewieder die u past.