Camera-gestuurde machines

HAK i-Series schoffelmachine; intelligent schoffelen met plantherkenning

De i-Series schoffelmachine schoffelt precies waar u het wilt: op alle plaatsen waar geen gewas groeit. Hoge resolutie camera’s scannen het veld en de intelligente software kan zelfs in het kiemstadium individuele planten herkennen. Het systeem werkt zo nauwkeurig, dat de machine tot op de millimeter rond pootgoed en plantgoed kan schoffelen. Dus niet alleen tussen de rijen, maar daadwerkelijk tussen de planten in de rij.

Volledig elektrische aandrijving
De ronddraaiende schoffels worden aangedreven door sterke elektromotoren. De machine werkt volledig elektrisch en wordt bediend met een touchscreen. De beweging van de schoffel is naar wens instelbaar: heel nauwkeurig werken en heel dicht op het gewas schoffelen bij een lage rijsnelheid. Maar het is ook mogelijk om met een hogere snelheid te werken. Het schoffelmes draait dan met een doorlopende beweging en werkt dan minder dicht op het gewas.

Eenvoudig instelbare rijbreedte
De roterende schoffelmessen zijn bevestigd aan nieuw ontwikkelde parallellogrammen. Bijzonder is dat de parallellogrammen niet alleen op- en neergaand werken, maar ze kunnen ook zijwaarts bewegen om de rijbreedte in te stellen. Dat maakt de machine multifunctioneel inzetbaar.Hak S-serie met camera en sideshift

De schoffelmachines uit de succesvolle HAK S-serie kunnen ook worden voorzien van cameratechniek. Een hoge resolutie camera kijkt naar de 3 tot 5 rijen gewas, slimme software analyseert het beeld en zorgt voor de aansturing van de sideshift in de hef van de trekker. Dat maakt het mogelijk om tot 1 cm langs het gewas te schoffelen en dat werkt in veel gevallen dus nauwkeuriger dan GPS. Informeer naar de mogelijkheden!