Farmdroid

De Farmdroid FD20 is een lichte robot-werktuigdrager, die nauwelijks geluid maakt en helemaal CO2 neutraal werkt. Dat maakt de Farmdroid het ideale werkpaard voor biologische veehouders en akkerbouwers.

De Farmdroid FD20 kan 24 uur per dag autonoom werken in het veld. Vier grote zonnepanelen zorgen samen voor 1 kWh stroom dat wordt opgeslagen in een 2,4 kWh accupakket. En geavanceerde GPS techniek maakt extreem nauwkeurig werken mogelijk. De Farmdroid is uitgerust met zaaielementen om bieten te zaaien, dan weet de machine op de millimeter nauwkeurig waar de zaadjes en dus ook de bietenplanten staan.

Door de zaaielementen 180° te draaien, komen direct de schoffelelementen tevoorschijn. Het wieden van onkruid kan dus al beginnen vóórdat de bietenplanten zijn opgekomen. Dat levert enorme voordelen op in de uiteindelijke opbrengst. Een belangrijk voordeel is dat de machine helemaal autonoom werkt zonder enig toezicht of zonder dat ingrijpen nodig is. Hij doet stil en ongemerkt belangrijk werk en bespaart daarbij enorm veel geld. Bespuitingen tegen onkruid zijn immers niet langer nodig. Daarnaast gebruikt de machine geen brandstof en stoot geen CO2 uit. Tot slot is het gewicht met < 700 kg zo laag, dat de bodemstructuur volledig intact blijft.