De Garford Robocrop 2: Volautomatisch onkruid schoffelen tussen de rijen

De Robocrop 2 is uitgerust met de nieuwste Firewire camera technologie waardoor complete controle is over camera instellingen waardoor verbeterde pixelinformatie aanwezig is voor de beeldanalyse. Hierdoor worden moeilijke elementen als schaduw en zonlicht teniet gedaan. De verbeterde v2.8 software pakket is veelzijdiger en levert een verbeterde gebruiksvriendelijkheid op. Door het systeem uit te rusten met stuurschijven kan de nauwkeurigheid verhoogd worden naar minder dan 1cm afwijking.

De Robocrop 2 gebruikt een digitale video camera om beelden vast te leggen van het gewas voor de schoffelmachine. De beelden worden vervolgens geanalyseerd om de positie van de individuele plant in het beeld te bepalen en doet dit door te kijken naar een hogere concentratie groene pixels. Deze informatie wordt gebruikt om de machine over de exacte gewaslijn te sturen door het aansturen van de hydraulische sideshift. Het systeem is uitgerust met een rasterstructuur, waardoor het systeem betrouwbaar functioneert.

De Garford Robocrop Inrow: schoffelen tussen de rijen en IN de rijen!
De Robocrop Inrow is gebaseerd op dezelfde beproefde technologie als de succesvolle Robocrop2 cameragestuurde schoffelmachine.
Robocrop InRow gebruikt een digitale video camera om beelden vast te leggen van het gewas voor de schoffelmachine. De beelden worden vervolgens geanalyseerd om de positie van de individuele plant in het beeld te bepalen. Deze informatie wordt gebruikt om de machine over de gemiddelde lijn te sturen en de individuele roterende schoffelbladen (InRow weeder disc) te synchroniseren met de locatie van het gewas. De Robocrop computer past constant de rotatiesnelheid van de schoffelschijf aan om de onderlinge verschillen in plantafstand te compenseren. De schoffelschijf schoffelt het gebied tussen het gewas en de conventionele schoffelmessen schoffelen tussen de gewasrijen.

Het InRow schoffelsysteem is gebaseerd op een roterende schoffel om een as, ingesteld om te schoffelen tussen de gewasrij op een geringe diepte van gewoonlijk zo’n 20mm. De sikkelvormige schoffelschijf is ontworpen om tussen en rondom de plant te schoffelen terwijl deze om zijn as roteert. De rotatie van de schoffelschijf is gesynchroniseerd met de voorwaartse beweging van de machine en de positie van de plant bepaald door de geanalyseerde camera beelden. De vorm van de schoffel en synchronisatie-instellingen zijn een compromis tussen het maximaal te schoffelen gebied en het creëren van voldoende tolerantie voor planten die buiten de rij staan. Dit voorkomt plantschade.

Prestatie
Over het algemeen is een prestatie van 2-3 planten per seconde per rij haalbaar. Dit komt overeen met een capaciteit van 1,5 Ha per uur schoffelwerk bij een 3 meter machine met een rijafstand van 47cm. Het percentage geschoffeld gebied is dan meestal meer dan 98% waardoor u flink kunt besparen op handarbeid.