Uitbreidingen

GPS stuurschijven
HAK levert af fabriek de GPS-stuurschijven op uw nieuwe schoffelmachine. Uw GPS-leverancier zorgt dan voor de aansluiting op het GPS-systeem. Indien u over stuurschijven beschikt, behoort een aanbouwframe ook tot de mogelijkheden.

Aanaardkrabber
De HAK aanaardkrabber kan gemonteerd worden achter de aanaarder of aanaardschijf en zorgt voor losse grond in de geul bij ruggenteelt. De geul zal hierdoor niet uitdrogen.

Aanaarders
Met de aanaarders van HAK kunnen onder andere goedgevormde aardappelruggen worden opgebouwd en onkruid worden bestreden. De risters zijn door het losdraaien van een bout eenvoudig op de gewenste breedte in te stellen. De aanaarders zijn voorzien van een stalen punt en is eenvoudig te vervangen. HAK levert de aanaarders in zes verschillende modellen en uitvoeringen.

Aanaardschijven
De HAK aanaardschijven hebben twee functies. Allereerst is deze geschikt voor het opbouwen van aardappel- en witlofruggen. Wanneer de aanaardschijf in combinatie met de voorschoffel gebruikt wordt, is deze tevens geschikt voor het bestrijden van onkruid. De door de voorschoffel afgeschoffelde grond zal door de aanaardschijf met een draaiende, onkruidvernietigende beweging weer op de rug geworpen worden. De afwerphoogte is instelbaar door de kunststofschrapper te verstellen. Deze houdt tevens de schijf schoon. De schijf is kantelbaar zodat de schijf aan de rugvorm aan te passen is.

Afploegschijven
De bovenkant van de rug kan perfect afgeschoffeld worden met behulp van de HAK afploegschijven. De schoffelschijven kunnen aan het XH-parallel gemonteerd worden of aan de balk1). De afploegschijven zijn, afhankelijk van de rug, leverbaar in twee typen, de RA50 en de RA75. De RA50 heeft een steilere hoek ten opzichte van de rug dan de RA75. De schoffelschijven zijn geheel traploos verstelbaar. Dit betekent dat u de schoffelschijf van hoek kunt veranderen, en de hoogte en de breedte kunt verstellen. Door de ronddraaiende schoffelschijf is er van slijtage nauwelijks sprake en het toepassen van druipwaterdichte lagers garanderen een lange nauwkeurige werking. Veel toegepast in de ruggenteelt is de schoffelschijf van HAK, uniek in zijn soort voor wat betreft de kwaliteit en afstelmogelijkheden. 1) Leverbaar voor balk 80 x 80 mm en 100 x 100 mm; de schijven lopen stabiel voorop als er achter de trekker ook een machine is gemonteerd.

HAK Loofbeschermschilden rugteelt
De nieuwe beschermschilden voor in de rugteelt beschermt niet alleen uw gewas, maar schraapt ook de bovenkant van de rug schoon. Ook is het mogelijk grond op de rug te brengen en zo onkruid onder te werken. De hoogte is eenvoudig in te stellen door middel van een ketting en de fijnafstelling is mogelijk via een schroef oog. De breedte is verstelbaar van 55 tot 150 millimeter. De platen zijn van roest vast staal en de scharnierpunten zijn spelingsvrij. Voor groter gewas levert HAK ook bladlichters. Deze zorgt ervoor dat het gewas er soepel doorheen geleid wordt en er geen schade optreed. De loofbeschermschilden kennen een 3-tal functies:

  • Aanaarden op de rug door de loofbeschermschilden 1 a 2 cm boven de rug te laten zweven;
  • Onkruidbestrijding op de bovenzijde van de rug door het plaatselijk schoon schrapen daarvan;
  • Afvoeren overtollige grond.

Rijencultivator
Met de rijencultivator kan de grond tussen de rijen worden losgemaakt, waardoor de grond wordt belucht. Dit bevordert een regelmatige, snelle groei van bijvoorbeeld maïs. Ook kan hij toegepast worden voor het verkrijgen van losse grond ten behoeve van het opbouwen van ruggen. De breedte van de rijencultivator is traploos verstelbaar en de tanden zijn verwisselbaar. HAK levert diverse uitvoeringen voor verschillende teeltmethoden en rijafstanden.

Steunwielen
Wanneer u met een brede machine werkt, kan het gebruik van steunwielen aan de stabiliteit van de machine bijdragen. Zo blijft het frame horizontaal en kunnen de parallellen hun werk doen. De steunwielen kunnen gemonteerd worden met behulp van aanbouwdelen. De steunwielen zijn leverbaar in twee uitvoeringen; vast en verstelbaar middels spindel.

Werktuigstroppen
Werktuigstroppen zij geschikt voor het aanbouwen van werktuigen met een steel tot maximaal 60 x 25 mm aan een balk van maximaal 100 x 100 mm. HAK levert ook lasstroppen in de afmetingen 30 x 10 mm, 50 x 12 mm en 50 x 20 mm voor zelfbouwproducten.

Al deze werktuigen en hulpstukken bestelt u snel en makkelijk via onze WEBSHOP