Hak LTC1-serie

Ergonomie standaard
De HAK LTC1 werktuigdrager is een modulaire werktuigdrager voor kleinschalige akker- en tuinbouwbedrijven. De LTC1 is vooral geschikt voor mechanische onkruidbestrijding in rijen- en beddenteelt. Het instapmodel is scherp geprijsd, maar voor veeleisende telers zijn tal van opties leverbaar die de werktuigdrager nog multifunctioneler en rendabeler maken.

Door het schuin aflopende frame heeft de gebruiker optimaal zicht op het schoffelwerk. Als hij op de geveerde stoel zit, is de kijkhoogte van de gebruiker precies alsof hij over het land loopt. Een 11,7 pk Honda benzinemotor met handstart zorgt voor de hydraulische aandrijving van de achterwielen. De vaste spoorbreedte van 150 cm en wielbasis van 185 cm dragen bij aan rustig en stabiel rijgedrag. De besturing is hydraulisch en de draaicirkel is zo klein, dat de machine op elke kopakker moeiteloos kan keren. De bodemvrijheid is 460 mm. De bandenmaat is voor 5.00-10 (Ø 500) en achter 6.00-12 (Ø 600).

Uitgebreid optiepakket
In standaard uitvoering vormt de LTC1 werktuigdrager een perfecte combinatie met HAK schoffelmachines uit de L- en S-Serie. Daarnaast zijn veel opties leverbaar die het werkgemak en comfort verhogen. Zo is er een elektrisch pakket, bestaande uit een elektrische starter, startaccu, dynamo en twee werklampen. Ook is de machine leverbaar met verstelbare spoorbreedte, een rolbeugel, een extra hydraulisch ventiel, extra hefinrichting in voor- of achteraanbouw, spoorwisserset met hefinrichting, frontgewicht en een vast of opklapbaar oogstrek. Standaard is de LTC1 geel van kleur, maar hij is leverbaar in elke gewenste bedrijfskleur.