HAK SH-serie

HAK SH-serie schoffelmachine
De HAK SH-serie schoffelmachine is leverbaar in de standaardbreedtes 1,75 – 3 – 4,5 en 6 meter breed, maar is op wens ook in andere werkbreedtes leverbaar. Het frame bestaat uit kokerbalken van 60 x 60 mm met een forse wanddikte en van hoogwaardig staal. Deze zijn met elkaar verbonden met tussenkokers, die op iedere afstand op de balken te plaatsen zijn. De scharnieren zijn verstelbaar om de machine vlak te stellen. Door het toevoegen van steunwielen ontstaat een uiterst stabiele, horizontale schoffelmachine. Voor de frontaanbouw levert HAK een zichtgaffel die boven de gewasrij loopt, waardoor de rij gemakkelijk is te volgen. HAK levert diverse soorten stuursystemen, alsmede stuurschijven voor GPS en GPS voorbereiding af fabriek.

HAK SH-serie parallelschoffelhouders
De SH-serie schoffelhouder is de grotere broer van de S-serie schoffelhouder. De SH-serie parallel-schoffelhouder verschilt van de S-serie door een grotere slag, een bodemvrijheid van 520 mm en de bredere farmflex banden 230×80 bieden meer stabiliteit op zwaardere grond. De druk van de schoffelelementen wordt goed verdeeld over het land waardoor de banden blijven schoon. Door gebruik te maken van looprollen in gefreesde geleidingen, waardoor de speling in het element tot een minimum beperkt blijft, is zeer nauwkeurig schoffelwerk mogelijk.

Parallel-schoffelhouders-M

Het gebruik van kogellagers met extra stofafdichtingen maakt de machine onderhoudsarm en daarom is smeren niet nodig. Het compacte verticaal geleidende element is met één bout op elke rijafstand eenvoudig aan het frame te monteren. Vervolgens kan de parallel voorzien worden van diverse schoffelsystemen; een enkel schoffelmes, 3 schoffelmessen, 1 schoffelmes en 2 halve messen of trilschoffels. Afhankelijk van de gewenste uitvoering kan het geheel worden aangevuld met aanaardhulpstukken, loofbeschermers, rijeneggen, vingerwieders en torsiewieders.

Toepassing: vlakveldteelt, zware tot zeer zware grondsoorten en grote oppervlakten.
Gebruikers: telers die 50-1000 ha bewerken.
Gewassen: Uien, spinazie, sla, pompoen, bieten, witlof, bloemen, planten, bomen.
Rijafstanden: 25-75 cm.
Gebruikssnelheid: 5-12 km/uur*

*Gebruikssnelheid afhankelijk van gewas, omstandigheden op het veld en gebruikerservaring. Maximum snelheid van de machines ligt ca. 50% hoger.