Aanaardwerktuigen

Aanaardkrabber
De HAK aanaardkrabber kan gemonteerd worden achter de aanaarder of aanaardschijf en zorgt voor losse grond in de geul bij ruggenteelt. De geul zal hierdoor niet uitdrogen.

Aanaarders
Met de aanaarders van HAK kunnen onder andere goedgevormde aardappelruggen worden opgebouwd en onkruid worden bestreden. De risters zijn door het losdraaien van een bout eenvoudig op de gewenste breedte in te stellen. De aanaarders zijn voorzien van een stalen punt en is eenvoudig te vervangen. HAK levert de aanaarders in zes verschillende modellen en uitvoeringen.

Aanaardschijven
De HAK aanaardschijven hebben twee functies. Allereerst is deze geschikt voor het opbouwen van aardappel- en witlofruggen. Wanneer de aanaardschijf in combinatie met de voorschoffel gebruikt wordt, is deze tevens geschikt voor het bestrijden van onkruid. De door de voorschoffel afgeschoffelde grond zal door de aanaardschijf met een draaiende, onkruidvernietigende beweging weer op de rug geworpen worden. De afwerphoogte is instelbaar door de kunststof schrapper te verstellen. Deze houdt tevens de schijf schoon. De schijf is kantelbaar zodat de schijf aan de rugvorm aan te passen is.

HAK Loofbeschermschilden ruggenteelt
De nieuwe beschermschilden voor in de rugteelt beschermt niet alleen uw gewas, maar schraapt ook de bovenkant van de rug schoon. Ook is het mogelijk grond op de rug te brengen en zo onkruid onder te werken. De hoogte is eenvoudig in te stellen door middel van een ketting en de fijnafstelling is mogelijk via een schroef oog. De breedte is verstelbaar van 55 tot 150 millimeter. De platen zijn van roestvast staal en de scharnierpunten zijn spelingsvrij. Voor groter gewas levert HAK ook bladlichters. Deze zorgt ervoor dat het gewas er soepel doorheen geleid wordt en er geen schade optreed.

Aanaard-parallel
De aanaard-parallel kan direct gemonteerd worden aan een balk 80 x 80 mm en wordt gebruikt voor het monteren van aanaarders of aanaardschijven aan een balk of achter een zaaimachine. Deze is voorzien van een werktuigstrop voor een steel van max. 60 x 22 mm. De acht naaldlagers met afdichting zorgt voor een jarenlange feilloze werking. De veer is verstelbaar waardoor de druk regelbaar is.

Aanaard-draagarm
De aanaard-draagarm kan direct gemonteerd worden aan een balk 100 x 100 mm en wordt gebruikt voor het monteren van aanaarders aan een werktuigbalk. Door de scharnierconstructie zoekt de aanaarder zelf de juiste werkhoogte. Aan de voorzijde kan een steunwiel gemonteerd worden en aan de achterzijde een aanaarder. Wanneer de aanaarder weerstand ondervindt, scharniert de draagarm, waardoor de aanaarder stekend wordt en zal de grond in bewegen tot deze de juiste werkhoogte heeft hervonden.

Aanaardhulpstukken
Door gebruik te maken van het HAK aanaardhulpstuk kan in één werkgang geschoffeld en aangeaard worden. Het aanaardhulpstuk wordt gemonteerd aan de schoffelsteel en is in diepte en breedte verstelbaar, zodat deze onder alle omstandigheden in staat is de juiste hoeveelheid grond op de juiste plaats te krijgen, zonder vol te lopen of te stropen. HAK levert het aanaardhulpstuk in diverse uitvoeringen en afmetingen.

Al deze werktuigen en hulpstukken bestelt u snel en makkelijk via onze WEBSHOP