Schoffelmessen

HAK schoffelmessen zijn vervaardigd uit gehard staal, waardoor ze langer meegaan.  Kenmerkend voor de HAK messen zijn de lange levensduur, de langere standtijd, de scherpe hoek van 60º en de gesmede stalen steel. Daarom bent u bij HAK aan het juiste adres voor schoffelmessen in elke gewenste maat en vorm;  gewone schoffelmessen, monomessen, halve messen, voorschoffels,  trilschoffelbladen  en voor het opspuiten van schoffelmessen. 

Schoffelmessen-schoffelstellen-M

  • De standaard afmetingen zijn; 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 45, 52, 56, 60 en 67 cm breed.
  • HAK levert ook maatwerk messen. Zo zijn wij in staat om met enkele dagen aangepaste messen te produceren volgens uw specificaties. Omgezette vlerken, andere tophoek, of een heel breed mes? U kunt rekenen op ons advies en onze jaren lange ervaring om tot het gewenste resultaat te komen.

Af fabriek produceren wij met plezier de door u gewenste steelmaat. Zo zijn uw HAK schoffelmessen direct gebruiksklaar voor uw machine. Naast de door HAK gebruikte standaard maten 30 x 10 mm en 50 x 12 mm hebben wij ook de volgende steelmaten op voorraad; 25 x 10, 25 x 12 , 30 x 12, 40 x 10, 40 x 12, 40 x 15, 40 x 20, 45 x 15, 50 x 15 en 50 x 20 mm. Indien uw maat er niet tussen staat, neemt u gerust contact met ons op voor een passende oplossing.

HAK Halve messen (kantschoffels)

Voor nauwkeurig schoffelwerk, dicht bij de gewasrij is het halve mes ideaal. Door het doorlopende snijvlak wordt opbreken van de grond voorkomen. Het mes is kantelbaar, zodat het mes meer of minder stekend gezet kan worden. De steelmaat is 30 x 10 mm. HAK heeft ook een steel met een 50 mm verzet in het programma.

HAK Monomes

De monomessen van HAK kunt u gebruiken om aanaardend en afaardend te schoffelen. Door het linkse mes, rechts te plaatsen en het rechtse mes links te plaatsen staan de schoffels nu stekend ten opzichte van de gewasrij. De messen hebben een in de midden geplaatste steel van 30 x 10 mm. Het monomes heeft een werkbreedte van 16 cm.

HAK Trilschoffels

De HAK trilschoffels onderscheiden zich van alle anderen. De trilschoffel van HAK wordt precies gemaakt met de eigenschappen die voor een trilschoffel zo belangrijk zijn: Een vlakke schoffel en een scherpe tophoek. Hierdoor wordt de grond zo min mogelijk verplaatst. De trilschoffels zijn standaard opgespoten met wolfraam, zodat uw messen lang scherp blijven en de levensduur verlengd wordt.

HAK Voorschoffels

De voorschoffels zijn leverbaar in een vaste en een verstelbare uitvoering. De vaste voorschoffels zijn standaard voorzien van een steel 50 x 12 mm. De verstelbare voorschoffel heeft een steel van 50 x 12 mm bij de RA50 uitvoering en een steel van 50 x 15 mm bij de RA75 en de RA90 uitvoering.

Schoffels opspuiten

Het is bij HAK mogelijk om uw schoffels af fabriek op te laten spuiten. De schoffels krijgen een A+ kwaliteit wolfraam laag op het snijvlak. De Wolfraam wordt aangebracht door onze vaklieden die zorgen voor een gelijkmatige laagdikte. Hierdoor blijven de messen langer scherp en slijten zij gelijkmatig af.

Al deze werktuigen en hulpstukken bestelt u snel en makkelijk via onze WEBSHOP