Vingerwieders

Vingerwieders zijn een vaak nog onderschatte toevoeging aan uw schoffelmachine. Met vingerwieders is het mogelijk klein kiemend onkruid uit de gewasrij te wrijven. Zij zijn gemakkelijk in te stellen en in vele gewassen inzetbaar. HAK levert diverse typen om de meest ideale wieder te kunnen samenstellen voor uw omstandigheden. De vingers zijn er in verschillende hardheden en in een aantal diameters. Zachte vingers voor het gebruik van kwetsbare gewassen en lichte grondsoorten, tot de hardste vinger die geschikt is voor zwaardere grondsoorten en steviger gewas.  Met de veerbelaste arm monteert u de vingerwieder aan iedere schoffelbalk. Hiermee kunt u veerdruk geven op de vingerwieder en (alleen bij HAK) kunt u de vingers ontlasten wanneer de grond erg los is.

Gemakkelijk instellen
De nieuwe HAK vingerwieder bestaat uit een HAK veerbelaste montage arm die 1,2 mtr effectief te gebruiken is, een T-koppelstuk, twee verlengstukken en 1 of 2 vingerwieders aan een steel. Deze is eenvoudig aan iedere schoffelmachine te monteren en eenvoudig in te stellen. De vingerwieder kan door middel van een bout in hoogte worden ingesteld, met een bout kan de breedte van twee wieders voor de gewasrij ingesteld worden en met één moer is de veerdruk in te stellen.

Door het toepassen van HAK snelklemmen is de vingerwieder snel te verstellen. Met de moer is de veerdruk instelbaar. De bevestiging is in zijn geheel te verwijderen van de hoofdbalk door het losdraaien van twee moeren. Als het gewas nog klein is, kunnen de vingers wat verder uit elkaar gezet worden. Hierdoor wordt de grond in de rij open gebroken en komt klein onkruid los. Is het gewas groter en sterker, dan kunnen de vingers dichter naar elkaar gezet worden. Door de rijsnelheid zal het ontwortelde onkruid uit de gewasrij geworpen worden.

Vingerwiegers-M

Kantelverstelling
Voor nog meer stelmogelijkheden heeft HAK de kantelverstelling ontworpen. Hiermee kunt u de vingerwieder stekend of slepend zetten waardoor u aanaardend of afaardend kunt wieden. De verstelling is eenvoudig en zonder gebruik van gereedschap. De vingerwieders staan dus snel in de juiste stand.

Licht gewicht
Met de HAK vingerwieder is het tevens mogelijk het gewicht van de vingerwieder (de bodemdruk) met 50% terug te brengen. Door een verstelbaar veermechanisme is een minimum druk van 5kg mogelijk en maximaal 15 kg. Zo kunt u met de vingerwieders van HAK iedere bodemgesteldheid de baas.

Onkruidreductie
Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een onkruid reductie van 60% haalbaar is, enkel met vingerwieders. Wordt de vingerwieder gecombineerd met torsiewieders kan dit percentage verder stijgen naar een reductie van 90 %.

Onderdelen
U kunt de vingerwieder compleet kopen, alleen de wieders, of de losse schijven. HAK levert ook de schijven in diverse hardheden.

Sterke punten van de HAK vingerwieder:
· Goede ontworteling van onkruid.
· 40-60% onkruidreductie
· Eenvoudig te verstellen.
· Grote flexibiliteit in opbouw en verstelmogelijkheden
· Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Wanneer er ook HAK torsiewieders gemonteerd zijn, is het van belang dat deze voor de vingerwieder geplaatst zijn. De torsiewieder werkt aanaardend en de vingerwieder afaardend. In het bijzonder wordt bij gebruik van een vingerwieder en torsiewieder in 1 werkgang het meest optimale resultaat behaalt. Tot wel 90% onkruidreductie is mogelijk.

Al deze werktuigen en hulpstukken bestelt u snel en makkelijk via onze WEBSHOP