HAK S-serie

HAK S-serie schoffelmachine
De HAK S-serie schoffelmachine is leverbaar in de standaardbreedtes 1,75 – 3 – 4,5 en 6 meter breed, maar is op wens ook op andere werktbreedtes leverbaar. Het frame bestaat uit kokerbalken van 60 x 60 mm met een forse wanddikte en van hoogwaardig staal. Deze zijn met elkaar verbonden met tussenkokers, die op iedere afstand op de balken te plaatsen zijn. De scharnieren zijn nastelbaar om de machine vlak te stellen. Door het toevoegen van steunwielen ontstaat een uiterst stabiele horizontale schoffelmachine.

Voor de frontaanbouw levert HAK een zichtgaffel die boven de gewasrij loopt waardoor het gemakkelijk wordt de rij te volgen. HAK levert diverse soorten stuursystemen, alsmede stuurschijven voor GPS en GPS voorbereiding af fabriek.

HAK S-serie parallelschoffelhouders
De door HAK ontwikkelde parallel schoffelhouder is slank van model, waardoor deze zich gemakkelijk door de gewassen laat manoeuvreren. Het ontwerp stamt al uit de jaren 60 en recent heeft HAK alles uit de kast gehaald om het ontwerp te perfectioneren. Zo is de verticale geleider met de hand aan de balk te monteren waardoor ook het verplaatsen naar een andere rijafstand mogelijk is zonder gereedschap. Met het monteren aan de balk zit de geleider 100% haaks aan de balk. Het slanke ontwerp is gehandhaafd waardoor gewasschade tot een minimum beperkt blijft.

Door het gebruik van brede farmflex 160×70 banden wordt de druk van de schoffelelementen goed verdeeld over het land en blijven de banden schoon. Het wiel is met de hand traploos verstelbaar om de schoffeldiepte te regelen. De bediening is voor uw gemak aan de bovenzijde van het element geplaatst. De wielverstelling is geheel spelingsvrij, waardoor nauwkeurig schoffelwerk gewaarborgd is.

Door gebruik te maken van looprollen in gefreesde geleidingen blijft de speling in het element tot een minimum beperkt. Dit maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig te schoffelen. Het gebruik van kogellagers met extra stofafdichtingen maakt smeren niet nodig wat resulteert in een onderhoudsarme machine. Het compacte verticaalgeleidende-element is een duurzaam product.

De parallellogram kan voorzien worden van diverse schoffelsystemen, zoals een enkel schoffelmes, 3 schoffelmessen, 1 schoffelmes en 2 halve messen, schijvenschoffels of trilschoffels. Afhankelijk van de gewenste uitvoeringen toepassing kan het geheel worden aangevuld met aanaardhulpstukken, loofbeschermers, rijeneggen vingerwieders en torsiewieders.

Toepassing: vlakveldteelt, beddenteelt, lichte tot zware grondsoorten, grotere oppervlakten.
Gebruikers: telers die 2-75 ha bewerken.
Rijafstanden: 20-75 cm.
Gewassen: uien, sla, pompoen, bieten, witlof, sierbloemen
Gebruikssnelheid: 5-12 km/uur*

* Gebruikssnelheid afhankelijk van gewas, omstandigheden op het veld en gebruikerservaring. Maximum snelheid van de machines ligt ca. 50% hoger.