Overige werktuigen

Rijenbemesting
Zoals in vele werkzaamheden in de landbouw, vindt er ook technische vooruitgang plaats op het gebied van bemesting. Tegenwoordig maakt men veel gebruik van rijenbemesting. Deze manier van bemesting is efficiënt en productief. Voor rijenbemesting hebben wij HAK rijenbemesters die leverbaar zijn met mechanische aandrijving. De rijenbemestingsbak is uitgevoerd in RVS en is ergonomisch vormgegeven, zodat de bak helemaal leeg draait. Daarnaast kunt u bij HAK ook terecht voor aanaardmachines, schoffelmachines, aardappelkeerwanden, transportwerktuigen, schoffelmessen en nog vele andere producten.

Korstenbreker
Hak heeft al in 1970 de eerste korstenbreker ontwikkeld. Uiteraard hebben wij deze voortdurend verbeterd tot het degelijke product wat het nu is. Het is uitermate belangrijk dat uw gewas regelmatig opkomt. Als door weersomstandigheden de toplaag van de grond hard wordt gebeurd dit meestal niet met als gevolg onregelmatig opkomend gewas of zelfs gewas wat in zijn geheel niet opkomt. Met de korstenbrekers van HAK breekt u moeiteloos door de hard geworden toplaag van de grond. Hierdoor krijgt het gewas kans om goed te ontkiemen. Dat is erg belangrijk door de steeds strenger wordende eisen van de eindverbruiker van uw gewas. De werkdruk is veer belast en traploos regelbaar door middel van een gewicht. Het element is gemakkelijk aan een balk te monteren van 60 x 60 mm tot 100 x 100 mm. De korstkneusrol heeft een diameter van 400 mm en is voorzien van kogellagers. Ook het scharnierpunt is gelagerd.

Rijeneg
HAK rijeneggen woelen de grond van de wortel van het onkruid nadat deze zijn afgesneden door een HAK schoffelmes. Onkruid zal hierdoor snel uitdrogen. Ook klein kiemend onkruid wordt geroerd, waardoor deze vertraagt in de groei. Met de HAK rijeneg kan ook paskiemend onkruid op de rug bestreden worden. De rijeneg is voorzien van in breedte verstelbare tanden en de druk is regelbaar middels een stelgewicht. Hak levert de rijenegge in meerdere uitvoeringen en bevestigingen, afhankelijk van toepassing en rijafstand.

Rijeneg met torsiewiedtanden
HAK rijeneggen is ook leverbaar met torsiewiedtandjes. Deze zijn geschikt voor gebruik in lichte grondsoorten.

Loofbeschermers
Voor het beschermen van klein opkomend gewas kan de HAK loofbeschermer gemonteerd worden. De beschermplaat is gemaakt van verzinkt staal en volgt de bodem door middel van de scharnierophanging. Deze in breedte verstelbare beschermer kan in de hoogste stand vergrendeld worden wanneer dat gewenst is.

Rijencultivator
Met de rijencultivator kan de grond tussen de rijen worden losgemaakt, waardoor de grond wordt belucht. Dit bevordert een regelmatige, snelle groei van bijvoorbeeld maïs. Ook kan hij toegepast worden voor het verkrijgen van losse grond ten behoeve van het opbouwen van ruggen. De breedte van de rijencultivator is traploos verstelbaar en de tanden zijn verwisselbaar. HAK levert diverse uitvoeringen voor verschillende teeltmethoden en rijafstanden.

Werktuigstroppen
Werktuigstroppen zijn geschikt voor het aanbouwen van werktuigen met een steel tot maximaal 60 x 25 mm aan een balk van maximaal 100 x 100 mm. HAK levert ook lasstroppen in de afmetingen 30 x 10 mm, 50 x 12 mm en 50 x 20 mm voor zelfbouwproducten.

sporenwissers-M

Spoorwisserbalk met spoorwissers De 1,75 meter lange balk voor achter de trekker kan voorzien worden van 2 spoorwissers die het vast gereden tractorspoor ophalen en uitdrogen voorkomen. De spoorwissers zijn voorzien van 4 verwisselbare tanden. Als alternatief is het ook mogelijk om 2 parallellen met schoffels te monteren.

Al deze werktuigen en hulpstukken bestelt u snel en makkelijk via onze WEBSHOP