HAK L-serie

HAK L-serie schoffelmachines voor tuinbouw/boomteelt

HAK ontwikkelde speciaal voor de tuinbouw en boomtelers een lijn schoffelmachines en werktuigen voor mechanische onkruidbestrijding voor alle op rijen geplaatste teelten. De machines en werktuigen zijn licht in gewicht en degelijk van constructie. De parallellogrammen zijn handmatig over de balk te verplaatsen, waardoor het verstellen naar een andere rijafstand eenvoudig is.

HAK levert diverse basis systemen waaraan parallellen gemonteerd kunnen worden en stroppenbalken voor twee-wielige trekkers die voorzien kunnen worden van diverse schoffelsystemen. Voor elke vorm van mechanische onkruidbestrijding biedt HAK dus een passende oplossing.

hak_schoffeltechiek_l_serie_1

De HAK L-serie schoffelmachine is leverbaar in de breedtes 1,20 – 1,50 – 1,75 en 2,20 meter breed. Het frame bestaat uit kokerbalken van 50 x 50 mm, die met een hoekverstelling aan een tweewielige Honda FS560 trekker gemonteerd zijn.

Er is ook een schoffelmachine met hefinrichting, zitting en wielstel, waardoor u met minder inspanning de wat grotere percelen kunt bewerken. Aan de balk worden de parallellogrammen gemonteerd.

Ruime keuze werktuigen
Om de machine te completeren, kunt u een keuze maken uit een ruim assortiment schoffel- en aanaardwerktuigen. Voor de 2-wielige trekkers levert HAK stroppenbalken die naar wens ingericht kunnen worden met schoffels, egjes en een steunwiel. Zie het tabblad “stroppenbalken” voor meer info.

De duwschoffel van HAK heeft een wiel ø300, heeft 2 werktuigstroppen en is geschikt om zich door een lier te laten trekken. De duwboom is in hoogte verstelbaar.

HAK L-serie parallelschoffelhouders
De L-serie parallelschoffelhouder is slank, licht en sterk en laat zich gemakkelijk door de gewassen manoeuvreren. Dit voorkomt gewasschade. Voor kleinere rijafstanden kunt u kiezen voor een smal, nylon wiel. Voor grotere rijafstanden kunt u kiezen voor het standaard, brede Farmflex wiel die de druk van de schoffelelementen goed verdeelt over het land.

De scharnierpunten zijn voorzien van lagerbusjes, waardoor ook dit element nauwkeurig schoffelt. Het compacte element is op diverse rijafstanden eenvoudig, zonder gebruik van gereedschap aan het frame te bevestigen. Het parallellogram heeft een werktuigstrop voor een steel van 30 x 10 mm. Naast dit element, levert HAK ook een in hoogte verstelbare variant voor verhoogde machines.