De HAK LTC1 werktuigdrager

De HAK LTC1 werktuigdrager is speciaal ontwikkeld voor kleinschalige akker- en tuinbouwbedrijven. De modulaire werktuigdrager is vooral geschikt voor mechanische onkruidbestrijding in rijen- en beddenteelt. HAK heeft het instapmodel zeer scherp geprijsd, maar biedt veeleisende telers tal van opties die de werktuigdrager nog multifunctioneler en rendabeler maken.

Ergonomie standaard

Door het schuin aflopende frame heeft de gebruiker optimaal zicht op het schoffelwerk. Als hij op de geveerde stoel zit, is de kijkhoogte van de gebruiker precies alsof hij over het land loopt. Een 11,7 pk Honda benzine motor met handstart zorgt voor de hydraulische aandrijving van de achterwielen. De vaste spoorbreedte van 150 cm en wielbasis van 185 cm dragen bij aan rustig en stabiel rijgedrag. De besturing is hydraulisch en de draaicirkel is zo klein, dat de machine op elke kopakker moeiteloos kan keren. De bodemvrijheid is 460 mm. De bandenmaat is voor 5.00-10 (Ø 500) en achter 6.00-12 (Ø 600).

Uitgebreid optiepakket

In standaard uitvoering vormt de LTC1 werktuigdrager een perfecte combinatie met HAK schoffelmachines uit de L- en S-Serie. Daarnaast zijn veel opties leverbaar die het werkgemak en comfort verhogen. Zo is er een elektrisch pakket, bestaande uit een elektrische starter, startaccu, dynamo en twee werklampen. Ook is de machine leverbaar met verstelbare spoorbreedte, een rolbeugel, een extra hydraulisch ventiel, extra hefinrichting in voor- of achteraanbouw, spoorwisserset met hefinrichting, frontgewicht en een vast of opklapbaar oogstrek. Standaard is de LTC1 geel van kleur, maar hij is leverbaar in elke gewenste bedrijfskleur.

Maatwerk

Schoffelen is maatwerk. Als schoffelspecialist biedt HAK daarom een overweldigend programma framedelen en werktuigen, waarmee de LTC werktuigdrager voor elke vorm van mechanische onkruidbestrijding kan worden ingezet. Zo zijn korstenbrekers, aanaardhulpstukken, torsiewieders, vingerwieders, rijeneggen, loofbeschermers, steunwielen, schoffels, aanaarders en schijven in talloze afmetingen leverbaar.

Bekijk hier de film!