Schoffelsystemen

De HAK S-serie parallel kan voorzien worden van diverse schoffelsystemen; een enkel schoffelmes, één schoffelmes en één schijvenschoffel, drie schoffelmessen, één schoffelmes en twee halve messen, één schoffelmes en twee mono messen of trilschoffels.

Schoffelmessen

Met ruim 80 jaar ervaring, vervaardigt HAK schoffelmessen uit slijtvast staal met een scherpe snijhoek van 60°. Het mes is voorzien van een gesmede stalen steel. Door het wieden met HAK messen snijdt u het onkruid af, ontstaat er geen rugvorming en blijft het land vlak achter. De schoffelmessen zijn uit voorraad leverbaar in de maten 8 cm tot en met 67 cm met een steel 30 x 10 mm. Ook leveren wij elke andere steelmaten met korte levertijd. Een enkel schoffelmes voldoet in de meeste gevallen uitstekend. Indien u op zware grond teelt, is een opstelling met drie messen raadzaam, doordat drie kleinere schoffelmessen per rij makkelijker de grond in gaan.

Half mes of kantschoffel

Voor nauwkeurig schoffelwerk, dicht bij de gewasrij is het halve mes ideaal. Door het doorlopende snijvlak wordt opbreken van de grond voorkomen. Het mes is kantelbaar en in de bevestiging in breedte te verstellen.

Mono mes

Het HAK mono mes kan gebruikt worden voor het nauwkeurig schoffelen dichtbij de gewasrij. Door de centraal geplaatste steel is het linkse mes ook rechts bruikbaar en het rechtse mes ook links. Hierdoor kan een keuze gemaakt worden voor het aanaardend of afaardend schoffelen. Met name in combinatie met de traploze breedteverstelling kunt u alles uit uw HAK schoffelmachine halen.

Schijvenschoffel voor vlakveldteelt

Met de nieuwe HAK schijvenschoffel kunt u nog dichter bij het gewas schoffelen zonder dat uw gewas risico loopt op volledig afschoffelen, zelfs in geval van een stuurfout, daar de schijf slechts het loof beschadigt. De goed in te stellen schijven zijn voorzien van kogellagers en een doordachte verstelling, zodat u door middel van één bout de schijf in de juiste stand zet.

Trilschoffelstel

Het trilschoffelstel is samengesteld uit een houder met verende tanden welke voorzien zijn van een schoffelblad. Deze is met wolfram opgespoten zodat hij slijtvast wordt. Het trilschoffelstel is uitermate geschikt voor het schoffelen van zware grondsoorten. Wanneer de schoffel weerstand ondervindt, zal de tand naar achteren buigen, waardoor de schoffel stekend wordt en in de grond blijft.

Al deze werktuigen en hulpstukken bestelt u snel en makkelijk via onze WEBSHOP