Schoffelsystemen

De HAK XH-parallel kan voorzien worden van diverse schoffelsystemen; een enkel schoffelmes, drie schoffelmessen, één schoffelmes en twee halve messen, één schoffelmes en twee monomessen of trilschoffels.

Schoffelmessen
Met ruim 80 jaar ervaring, vervaardigt HAK schoffelmessen uit slijtvast staal met een scherpe snijhoek van 60°. Het mes is voorzien van een gesmede, stalen steel. Door het wieden met HAK messen snijdt u het onkruid af, ontstaat er geen rugvorming en blijft het land vlak achter. De schoffelmessen zijn uit voorraad leverbaar in de maten 8 cm tot en met 67 cm met een steel 30 x 10 mm. Ook leveren wij elke andere steelmaten met korte levertijd. Een enkel schoffelmes voldoet in de meeste gevallen uitstekend. Indien u op zware grond teelt, is een opstelling met drie messen raadzaam, doordat drie kleinere schoffelmessen per rij makkelijker de grond in gaan.

Schoffelstel
Met het schoffelstel uit de XH serie kunt u 3 messen aan 1 XH parallel bevestigen. Dit is met name interessant bij de zwaardere grondsoorten. Bijkomend voordeel is dat u de breedte van de messen kunt afstemmen op het groeistadium van uw gewas. Bij gebruik van monomessen kunt u aanaardend of afaardend schoffelen.

Mono mes
Het HAK mono mes kan gebruikt worden voor het nauwkeurig schoffelen dicht bij de gewasrij. Door de centraal geplaatste steel is het linkse mes ook rechts bruikbaar en het rechtse mes ook links. Hierdoor kan een keuze gemaakt worden voor het aanaardend of afaardend schoffelen. Met name in combinatie met de traploze breedteverstelling kan u alles uit uw HAK schoffelmachine halen.

Half mes of kantschoffel
Voor nauwkeurig schoffelwerk, dicht bij de gewasrij is het halve mes ideaal. Door het doorlopende snijvlak wordt opbreken van de grond voorkomen. Het mes is kantelbaar en in de bevestiging in breedte te verstellen.

Trilschoffelstel
Het trilschoffelstel is samengesteld uit een houder met verende tanden welke voorzien zijn van een schoffelblad. Deze is met wolfram opgespoten zodat hij slijtvast wordt. Het trilschoffelstel is uitermate geschikt voor het schoffelen van zware grondsoorten. Wanneer de schoffel weerstand ondervindt, zal de tand naar achteren buigen, waardoor de schoffel stekend wordt en in de grond blijft.

Al deze werktuigen en hulpstukken bestelt u snel en makkelijk via onze WEBSHOP